Kevesen foglalkoznak azzal, hogy a hosszú kiküldetés során nemcsak az okoz nehézségeket, amikor a munkavállaló új országba kerül, így idegen kultúrába kell beilleszkednie. Ugyanilyen „kultúrsokkal” jár a hazatérés is. Általában annál nagyobbal, minél tovább tartott a kiküldetés és a helyszín minél távolabb esett az otthontól.

Kikuldetes

Mit érez ilyenkor a hazatérő munkavállaló? Legfőképp azt, hogy idegen a saját otthonában. Azt veszi észre, hogy nemcsak ő, a többiek is változtak az évek során, semmi sem ugyanolyan, mint évekkel azelőtt. Ez az átmeneti időszak bonyolult pszichikai, lelki és – közvetetten – fizikai tüneteket is produkálhat.

Hogyan segíthet ilyenkor a HR?

Először is meg kell értenie, hogy mi zajlik a hazatérő fejében. Enélkül nem ismeri fel, hogy az adott viselkedés és a teljesítmény hiánya miből fakad, és milyen időtávon, mivel lehet „gyógyítani”. Jó megoldás lehet a hazatérők számára tartott belső tréning. Az új emberekkel, az elutazás óta kialakult vállalati szabályokkal való megismerkedés segít az akklimatizálódásban. A nyitott munkahelyi légkör is hozzájárul a sikerhez, hiszen akit tárt karokkal fogadnak vissza és meghallgatják, felhasználják külföldi tapasztalatait, az jó eséllyel hamarabb visszarázódik a közösségbe.

Megkönnyíti a visszaszokást, ha a kiküldetés ideje alatt lehetőség nyílik a kapcsolat folyamatos fenntartására az otthoni munkatársakkal. Akár rövid időn belül is sok változás mehet végbe a vezetőségben, a szabályzatokban, az alkalmazott technológiákban és más területeken. Ezekről a távoli munkatárs hiába kap információt, sokszor csak akkor érti meg őket teljesen, amikor napi szinten találkozik velük. Néha egy apró feladat is – például a számlák elszámolása – gondot okozhat a hazatérő számára. Vannak, akik megtartják az otthon használt céges email-címüket, továbbra is megkapják a belső körleveleket, így lépést tudnak tartani a legfontosabb történésekkel.

Hasznos lehet az is, ha a hazatérő visszavisszatérhet a kiküldetés helyszínére, vagy legalább valamilyen kapcsolatban marad az ottani kollégákkal. Ez nemcsak ez emlékek, de az ott felszedett tudás, új szemléletmód megőrzésében is segít, ami aztán az otthoni környezetben is kamatozik.

A hazatérés tehát nemcsak költözés, sokkal inkább összetett pszichológiai és HR-es szakértelmet, felkészülést igénylő folyamat.

 

Cziczárdi Györgyi, GMS, Expat-Center Kft.