Az EU 12,4 milliárddal támogatja a nyelvi és informatikai készségfejlesztést

 

 

Az Európai Unió mostantól pályázati forrással támogatja a munkaerőpiaci érvényesüléshez, a hatékony munkavégzéshez szükséges, valamint a mindennapi élet számos területén használatos nyelvi és informatikai készségek fejlesztését. A 12,4 milliárdos keretösszeggel a korszerű digitális és nyelvi ismeretekkel rendelkező munkavállalói létszámot és az alacsony foglalkoztatottsági szintet kívánják növelni, nemzetközi szinten is. A pályázat csekély mértékű önrészt igényel, és hátrányos helyzetűek számára is elérhető.

 

A TÁMOP 2.1.2 pályázati projekt a gazdasági versenyképesség megőrzésének érdekében, valamint a munkahelymegtartást támogatva akár vállalkozások teljes alkalmazotti körének idegen nyelvi és informatikai készségfejlesztésére is alkalmas, de az uniós forrás magánszemélyként is igényelhető.

A pályázat 100 000 fő számára biztosít képzéseket, 95-98 százalékos intenzitással, vagyis minimális önerő bevonásával, személyenként 90 000 forint igénylésével. A képzési projektben kimondottan a 18. életévüket betöltött olyan felnőttek vehetnek részt, akik nem állnak tanulói vagy hallgatói jogviszonyban (de a költségtérítés nem akadály), és vállalni tudják a 3-5 százalékos önrész befizetését. A programban 10 000 fő hátrányos helyzetű felnőtt is lehetőséget kap nyelvi és informatikai kompetenciái fejlesztésére, amennyiben 45 éven felüli, valamint hátrányos helyzetű településen él.

 

Forrás: www.palyazatinyiltnapok.hu