A londoni Stiff + Trevillion építésziroda kitett magáért, amikor megalkotta ezt az irodabelsőt. A műalkotásnak is beillő dizájn munkacíme: gyümölcstornyok.

Az irodaház maga a Portobello Dokknál egy csatorna partján helyezkedik el, az ún. ipari dizájn jegyében formálódott. A Derwent London által fejlesztett ingatlan neve egyszerűen Csatornaház, 2008-ban adták át, és egy évvel később már be is söpört egy nemzetközi díjat. Az épületben az egyik gyümölcslevekben utazó cégnek alkották ezt a különleges irodát.image

Az emeleten a körbefutó galérián dolgoznak a munkatársak, míg középen a nagy közösségi térben spanolnak, pihennek, ebédelnek vagy éppen főzőcskéznek. Kicsit olyan mint egy gangos bérház belső udvara és körben a függőfolyosó, csak ezerszer barátságosabb hangulatot teremtve. A belsőépítészeti kialakítás reflektál a fiatal kompániára. A szőnyegpadló olyan, mintha egy szépen nyírt gyepen járkálnánk, az élénk színek, a majális-hangulat garantált.

A felső szintek pedig a meeting-ek és az alkotómunka terepe. Üvegfelületek választják el a munkaállomásokat a földszinten kialakított közösségi tértől, így kombinálva a nyitott terű munkahelyet a cellás megoldásokkal. Laza ipari feeling, kicsit loftos beütés. Az üvegből készült válaszelemek arra is jók, hogy a közös térbe odakintről beengedjék  a természetes fényt. Mivel a megrendelő cég tevékenységi fókuszában a gyümölcslevek állnak, ezért mindenhol gyümölcslé és gyümölcs. Ezek az irodisták száz évig fognak élni, hacsak nem kapnak gyümölcsmérgezést.

Nagy képek az irodáról:

02innocent

16innocent

15innocent

13innocent

06innocent

05innocent

04innocent

 

Forrás: http://www.iroda.hu