Sok cég bulival lepi meg dolgozóit év végén, de ilyenkor is érdemes vigyázni, nehogy elveszítse a kontrollt, mert az ilyesminek hosszan tartó, vagy akár végzetes következményei lehetnek…

Sör, bor, pezsgő, tömény – ezek mind előkerülhetnek egy céges karácsonyi bulin. Nincs is semmi gond, ha  módjával fogyaszt, de vigyázzon, nehogy az alkoholmámortól vagy akár az év végi laza hangulattól a ló túlsó oldalára essen át!

Részegség
Ha elfogyaszt pár pohár italt, attól jobb esetben még semmi baja nem lesz. De igyon mértékkel, ugyanis valószínűleg nem akar a következő héten rendszeresen lehajtott fejjel bemenni az irodába, miközben úgy érzi, mindenki összesúg a háta mögött, és a céges partin tanúsított vállalhatatlan viselkedését pletykálják ki.

Disznó viccek
Egy bulin másképp, oldottabban viselkedik az ember, de ilyenkor is ügyeljen arra, hogy ne káromkodjon, illetve inkább hagyja otthon a disznó vicceket. Ezeket nem mindenki értékeli, és nem tudhatja, trágárságai kit mennyire zavarnak.

Kihívó öltözködés
Felöltözhet csinosan, de itt is tartson egészséges egyensúlyt. A köldökig dekoltált felsőt és az extraminit inkább hagyja otthon. Megfázni is nehezebb így.

Flört mindenkivel
Tartsa távol magát a lerészegedett kollégáktól, nehogy kínos helyzetbe kerüljön. És persze ön is fogja vissza magát: legyen egy éles határvonal a kedvesség és a túlzásba vitt flört között. Főleg akkor verheti ki a biztosítékot – s így követhet el súlyos következményekkel járó hibát – munkatársainál, ha egy este alatt többekkel is kihívóan, félreérthetően viselkedik.

Köszönés nélkül lelépni
Ne hagyja el anélkül a bulit, hogy köszönetet mondana a szervezőnek. Ha pedig az a megállapodás, hogy mindenki visz valamit, akkor ne felejtsen el vinni legalább egy üveg bort.

Ne maradjon a végére
Hiába érzi jól magát és még enne-inna, nem illik utolsóként távozni a céges rendezvényről. Az etikett szabályait a munkahelyen hatványozottan érdemes batartani, ugyanis egy ilyen zárt közösségben sütik az emberre a leghamarabb a kellemetlen bélyegeket.

Forrás: http://jobline.hu