Az otthoni munkavégzésnek számos előnye van, de sok olyan tényezőt is érdemes figyelembe venni, amik hátráltathatják az otthon berendezett iroda működését. Lássuk az érveket pro és kontra.

Az otthon dolgozók 73 százalékát munka közben zavarják a gyerekek, a kutya vagy egyéb családi megnyilvánulások. A megkérdezettek közel negyede hiányolta az üzleti adatokhoz, dokumentumokhoz való gyors és zökkenőmentes hozzáférést otthonról, illetve zavarták őket a szomszédságból átszűrődő zajok – idézi a Lakásfókusz lakossági ingatlanos blog egy nemrég elkészült felmérés eredményeit. Az irodai infrastruktúra – a fax, a nyomtató vagy a gyors internet-hozzáférés – hiánya a válaszadók 25 százalékának szintén gondot okozott.

Az otthoni zavaró tényezők ugyanakkor sokszor nem rosszabbak számos munkahely nyújtotta feltételeknél. A nagy egyterű irodákban például szintén folyamatosan olyan impulzusok érnek bennünket, amelyek alkalmasak figyelmünk elterelésére. Éppen ezért az ilyen munkahelyeken a hibák gyakorisága is meglehetősen nagy.

Az otthoni munka kétségtelen előnyei közé tartozik azonban, hogy meg lehet spórolni az oda- és hazajutás menetidejét, költségét. Ezen felül valóban sokkal rugalmasabb időbeosztással lehet az ügyeket intézni, legyen szó akár orvosról, akár valamilyen hivatali dologról, bevásárlásról, sportolásról. A személyes kontaktus hiánya viszont kétségtelen és egyértelmű hátrány: egy telefonbeszélgetés nem pótolja a személyes eszmecserét. Érdemes éppen emiatt irodai napokat beiktatni, mert a döntő pillanatokban az otthon dolgozóknak sem árt, ha jelen vannak.

Szintén érdekes aspektus, hogy hogyan viszonyul a munkaadó az otthoni munkavégzéshez. A cégvezetésnek sokszor az az érzése ezzel kapcsolatban, hogy nem tudja kellően ellenőrizni az alkalmazottak munkáját. Az eredményesség mérése, illetve a bent ülő alkalmazottak teljesítményével való összevetés a jelek szerint nem mindig elég a vezetőségnek. Sok munkaadó egyébként éppen a teljesítmény biztosítása érdekében különböző feltételeket szab. A szűkös tér például zavaró tényező lehet, ezért van, ahol előírják, hogy a család többi részétől jól elszeparált helyiségben lehet csak otthon dolgozni. Ugyanígy vannak egyéb infrastrukturális feltételek is, például a megfelelő színvonalú IT-felszereltség, illetve a gyors és stabil internetkapcsolat.

 

Forrás: http://hvg.hu