Hiába perelt egy ipari tanuló: aki a közösségi portálon elhelyezett profiljában szidalmazza munkaadóját, azt Németországban előzetes figyelmeztetés nélkül is jogosan rúghatják ki.

 

A hamm-i tartományi munkaügyi bíróság 3 Sa 644/12-es számú ítéletével hatályon kívül helyezte a korábbi első fokú döntést.

Az ügy azután került bíróság elé, hogy  egy 26 éves ipari tanulónak azonnali hatállyalAz tvenesek kzeltik a vilgot megszüntették a munkaviszonyát, miután Facebook-oldalán úgy jellemezte munkáltatóját és vele való viszonyát a munkahely/munkaadó rovatban, hogy: “rabszolgahajcsár és kizsákmányoló”, “Bochum jobbágya” és “hülye sz.r – mindezt minimálbérért cserébe”. A kirúgott ipari tanuló pert indított és az első fokon eljáró bochumi munkaügyi bíróság neki adott igazat. A testület azt hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatónak figyelmeztetnie kellett volna a dolgozót, vagy el kellett volna beszélgetnie vele.

Nos, a hamm-i munkaügyi bíróság hatályon kívül helyezte ezt az első fokú ítéletet.

Christian Solmecke ügyvéd kifejtette: a Facebook-profil és ezáltal a sértések több személy számára láthatók voltak és az ipari tanuló nem számíthatott arra, hogy mindez – a munkaviszonyát tekintve – következmények nélkül marad. Ezzel a döntéssel először foglaltak állást Németországban abban a kérdésben, hogy mikortól nem tartoznak a munkatárs cselekményei a véleményszabadság védelme alá és mikortól vezethetnek a munkaviszony megszüntetéséhez. Ugyan az alkalmazottaknak joguk van arra, hogy bírálják főnökeiket és munkahelyi körülményeiket, sőt, mindezt akár túlzó vagy polemizáló formában is megtehetik, azonban a munkaadó vagy képviselőjének becsületsértő módon való emlegetése már azt jelenti, hogy az illető átlépte a szankcionálás határát.

Forrás: http://www.sg.hu